Arriben les vacances i molta gent farà llargs desplaçaments amb el cotxe particular, aquests són els documents que sempre hem de portar al nostre vehicle en cas de desplaçament:

DOCUMENTS OBLIGATORIS:
– Carnet de conduir actualitzat. Original o cópia compulsada a l’Ajuntament. Les fotocópies no compulsades no tenen cap val·lidesa.
– Permís de circulació del vehicle
– Tarja ITV amb segell d’ITV passada.
Aquests tres són imprescindibles i no portar-los pot comportar sanció de fins a 3.000 €

DOCUMENTS MOLT RECOMANABLES:
– Cópia de la pòlissa d’assegurança
– Darrer rebut de pagament de renovació de l’assegurança
– Impost Municipal de circulació
– Carta verda si vas a un país que no estigui a la CEE, per exemple Andorra, San Marino o Suïssa.
– Telèfon d’assistència en viatge de l’assegurança (n’hi ha un dins del territori nacional i un si viatges a l’estranger)
– Un o dos exemplars del Parte de declaració amistosa d’accident

Sobretot sigues prudent en la conducció, respecta les normes de circulació i les velocitats màximes, i no condueixis mai més de dues hores sense un descans mínim de 15 o 20 minuts i para el vehicle al més minim senyal de cansament, també si has de consultar plànols, GPS, o parlar per telèfon. El 90 % dels accidents tenen lloc per un excés de velocitat o una distracció del conductor. No tinguis pressa, tots tenim moltes ganes d’arribar al destí, però no vé de 10 minuts.

Bones vacances a tots.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>